?

Har lyst å snakke med noen, men jeg er redd for at ingen kommer å forstå.

Kvinne 20 . 31 Januar 2020
Spørsmål

Jeg har opplevd mye trist i livet mitt. Mange hinder som jeg har måttet komme meg over, men det har aldri stoppet meg i å oppnå det jeg vil. Jeg har alltid greid å motivere meg selv til å gjøre det rette, og jeg har alltid sett lyset i enden av tunnelen. Men nå, for første gang i mitt liv greier jeg ikke se lyset. Alt av framtid virker helt fjernt fordi jeg ikke greier å komme forbi dette hinderet. Alt har liksom stoppet opp, og jeg vet ikke hva jeg skal gjøre for å komme forbi. Har så lyst å snakke med noen, men jeg er redd for at ingen kommer til forstå. Jeg forstår det jo ikke selv. Aner ikke hvem jeg skulle ha snakket med en gang, føler alle jeg kjenner har blitt så fjerne. Jeg er ikke like nær vennene mine som før, og de nye fra uni kjenner meg ikke godt nok. Alt bare er så feil akkurat nå, og jeg trenger hjelp forbi dette hinderet. Jeg vet bare ikke hvordan eller hvor jeg skal få denne hjelpen...

Kvinne (20)
Psykologen svarer
Hei

Det var leit å høre om dine triste erfaringer. Du beskriver tanker som er vanlige å ha når man har depresjon, sorg eller har opplevd langvarige belastninger eller tap. Tanker som er preget av tristhet, håpløshet, tilbaketrekking, avmakt og en følelse av at ingen kan forstå en. Dette er en vanlig opplevelse når man har depresjon og kanskje ikke så rart at man tenker at ingen kan forstå, når man ikke skjønner hvorfor man har det slik selv. Du beskriver et hinder og at du behøver hjelp. Det er et kjempegodt utgangspunkt for å få hjelp, jeg er helt sikker på at det finnes mange som kan forstå ditt problem ved å bruke litt tid på å snakke om det og finne en løsning sammen med deg. 

Jag mener du bør gjøre en av følgende alternativer: 

1. Snakke med din fastlege, da kan hun/han støtte deg og ved behov henvise deg videre til riktig hjelp.

2. Du kan ta kontakt med din samskipnad for å finne noen å snakke med.  Husk imidlertid at samskipnadene ikke har en akuttfunksjon, dersom det haster bør du heller bruke fastlege og/eller legevakt.

Ved akutte situasjoner: Ring Legevakten på 116 117 eller nødnummer 113

I tillegg kan du kan du snakke med noen anonymt:
Mental Helse: 116 123
Kirkens SOS: 22400040
Chat med Kirkens SOS på www.soschat.no hver dag fra 18:30-22:30 (fredag frem til 01:30)

Studenttelefonen: 116 123 (tast 3) (Alle dager fra kl 16.00 til kl 06.00)

Hilsen psykologen



 
Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?